Close
MG Records DVD, CD webáruház - filmek, zenék online webáruháza
Kép Djabe - Flow (DVD Audio)

Djabe - Flow (DVD Audio)

Előadó:
Formátum: DVD
Vonalkód: 5998176113349
Műfaj: Magyar
Stílus: Jazz
Korhatár:
Megjelenés: 2018.09.03
Kiadó: MG Records/Gramy
Lemezek száma: 1
Rendelhető: szállítás 2-30 nap

A pontos szállítási határidő miatt érdeklődjön kollégánknál!
E-mail: [email protected]
Tel.: +36-20-971-5023.
Ár: 3 740 Ft (HUF)
Az Ön ára: Akció 3 366 Ft (HUF)
:
Számlista:

Djabe - Flow DVD-Audio

Tracklista:
Flow
Return To Somewhere
Another Dive
Free Fallin’
Turtle Track
Bubble Dreams
Deep Lights
Curved Mirror
White Bears

A lemezen szereplő előadók:
Barabás Tamás – basszusgitár, vokál
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Kaszás Péter – dobok, ének
Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt
Nagy János – billentyűs hangszerek

Előadó: Djabe
Cím: Flow
Katalógusszám: GR-131-3
Formátum: DVD-Audio/DVD-Video (DVD10),  NTSC
vonalkód: 5998176113349
Megjelenés: 2018. szeptember 3.

Marketing támogatás:
Budapest és környéki óriásplakát és CityLight kampány július – szeptember (Djabe – Flow CD, LP, DVD-Audio)
Bemutazó koncert a MOMkultban szeptember 18-án
Social média

Youtube linkek:
Djabe -  Flow – album promo film
https://www.youtube.com/watch?v=YXBxUp30LrM
Djabe – Flow – video
https://www.youtube.com/watch?v=cCG4iu-iEJQ
Djabe – Return To Somewhere
https://www.youtube.com/watch?v=An8tcUbyyp8

2018 januárjában kezdődtek el a Barabás Tamás – basszusgitár, Nagy János- billentyűs hangszerek, Kaszás Péter – dobok, Koós-Hutás Áron – trombita, és Égerházi Attila – gitár alkotta Djabe új stúdióalbumának felvételei. A lemez a Flow címen 2018 május 18-án jelent meg CD-n. A vinyl kiadás augusztus végén, a surround keverést tartalmazó DVD-Audio változat szeptember elején látott napvilágot. Ez a Djabe 2016-ban megújult felállásának első stúdió albuma.
A Barabás Tamás által készített album részben megtartotta a Djabe zenéjének eddigi jellemzőit, de sok új színnel is gazdagodott a zenekar hangzása. Kaszás Péter jellegzetes énekhangja üdítően és frissen hat a Djabe világában. Világszínvonalú dobolása új alapokra helyezte a ritmus szekciót. Barabás Tamás szintén világszínvonalú és egyedi basszusgitár játéka és összhangja Péterrel különleges zenei élményt nyújt a hallgatóknak. Nagy János nem véletlen az egyik legkiemelkedőbb magyar billentyűs. Erről ezen a lemezen is meggyőződhetünk. Koós-Hutás Áron trombitajátéka is meghatározó tényezővé vált a magyar zenei életben és mostmár végérvényesen a Djabe hangzásában is. Égerházi Attila szokás szerint pár kompozícióban társszerzőként dolgozott Barabás Tamás mellett.

Bese Jozé kritikája a Flow albumról:
„A zeneanyagot a közönség és kritika egyaránt lelkesedéssel fogadta. A kiadvány a Djabétól megszokott módon megtartotta a rá jellemző sajátos stílusjegyeket, de Barabás Tamásék természetesen ezúttal is továbbléptek. Az új tagok hozzáadták nemcsak kiemelkedő hangszeres tudásukat, hanem sikerült a továbbépíteniük a Djabe jellegzetes zenei világát. A Barabás Tamás basszusgitáros Kaszás Péter dobos alkotta ritmusszekció szó szerint új alapokra helyezte a teljes megszólalást. Péter képzett és jellegzetes énekhangja üdítően és frissen hat a Djabe világában. Nagy János ezen a felvételen is bizonyítja, hogy nem véletlen tartják az egyik legkiemelkedőbb magyar billentyűsnek. A zenekarba sok éves kihagyással visszatért Koós-Hutás Áron napjainkra a magyar mezőny egyik legérettebb trombitásává vált és érezhetően felfelé ívelő pályájának még csak az elején jár. A számok nagyobb részét Barabás Tamás komponálta, három szerzemény viszont Égerházi Attila gitárossal közös munka. A Flow album összhatása hamisítatlan Djabe, köszönhetően elsősorban a Tamás által komponált, konkrét személyekre szabott szólamoknak, melyek együttesen folyamatosan biztosítják a védjegyszerű Djabe élményt. Másodsorban pedig a Barabás-Égerházi szerzőpáros közös darabjainak, melyekkel megidézték a kezdeteket: az ős-Djabe hangzást.

Barabás Tamás ezúttal is kiváló hangmérnöki munkát végzett, már a CD is világszínvonalon szól. Megszokhattuk azonban, hogy a Djabe nem éri be ennyivel, hiszen augusztusra megjelenik az analóg mesterszalagról vágott audiofil vinyl változat. Magyarországon egyedülálló módon, kétsávos mesterszalagon is beszerezhető lesz az album. A kiadványsorozatot DVD-Audio lemezzel koronázza meg az együttes, melyen High Definition audio felbontásban (24 bit/96 kHz) hallgatható meg a Flow surround és sztereó keverése.”