Close
MG Records DVD, CD webáruház - filmek, zenék online webáruháza
Kép DJABE & HACKETT - Life is A Journey - The Sardinia Tapes CD+DVD

DJABE & HACKETT - Life is A Journey - The Sardinia Tapes CD+DVD

Előadó:
Formátum: CD
Vonalkód: 5013929476837
Műfaj: Magyar
Stílus: Jazz, World fusion
Korhatár:
Megjelenés: 2017.10.06
Kiadó: MG Records/Gramy
Lemezek száma: 2
Rendelhető: szállítás 2-30 nap

A pontos szállítási határidő miatt érdeklődjön kollégánknál!
E-mail: info@mgrecords.hu
Tel.: +36-20-971-5023.
Ár: 7 299 Ft (HUF)
Az Ön ára: Akció 6 569 Ft (HUF)
:
Számlista:

Djabe & Steve Hackett: Life Is A Journey – The Sardinia Tapes

Steve Hackett, a Genesis gitárosaként lett ismert a világon. Jelenleg is aktív előadó, akinek folyamatosan jelennek meg lemezei és a világ minden táján rendszeresen koncertezik.

A Djabe zenekar a jazz/world fusion stílus elsőszámú magyarországi képviselője. 22 éves pályafutásuk alatt számos magyar és nemzetközi díjat nyertek, több mint 50 kiadványuk jelent meg és 42 országban koncerteztek az elmúlt 15 évben. Steve Hackett-tel 2003-ban kezdődött az együttműködésük, amikor először játszott a Djabe Táncolnak a Kazlak c. lemezén. 2007 óta folyamatosan koncerteznek Európában és Ázsiában, több közös kiadványuk (CD, DVD, vinyl és blu-ray) jelent meg. A romániai Garana jazz fesztiválon 13 000 rajongónak játszottak. Számos koncertjük megjelent Djabe & Steve Hackett név alatt, ezek közül a legutolsó 2017 februárjában, az angliai Cherry Red Records gondozásában. A Steve Hackett & Djabe: Summer Storms and Rocking Rivers címet viselő CD+DVD box szett kimagaslóan jó eladási számokat produkált.

2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több mint ezer éves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Három teljes napot közös zenéléssel kezdtek és fejeztek be. A felvételek között pedig Szardínia szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. A 24 sávos analóg szalagra készült felvételeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa, zeneszerzője Barabás Tamás dolgozta ki kompozíciókká. Így született meg egy különleges stúdióalbum, mely újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a world music között. Meghatározásként leginkább az instrumentális progresszív zene kifejezés illik rá. A felvételeken egyedi felállásban hallható a Djabe, hiszen a doboknál a méltán világhírű Mezzoforte együttes dobosa, Gulli Briem hallható.

Az album közreműködői:

Steve Hackett – gitár

Gulli Briem – dobok, ütőhangszerek

Barabás Tamás – basszusgitár, gitár, programok, ütőhangszerek, ének

Koós-Hutás Áron – trombita

Égerházi Attila – gitár, szintetizátor, ütőhangszerek

 

Az album kétféle formátumban, két kiadónál jelenik meg:

A CD+DVD digipak box szet az Esoteric Antenna (Cherry Red Records Ltd.) gondozásában 2017. október 6-án jelenik meg. Katalógusszám: EANTCD 2106

 A 2LP (2x180g clear vinyl) a GR1993 Records (Gramy-H Kft.) kiadásában 2017. október 2-án kerül forgalomba. Katalógusszám: GR-128-1
Vonalkód: 5998176112816