Close
MG Records DVD, CD webáruház - filmek, zenék online webáruháza
Kép BUDAPEST AIRES - Eternity Tangos

BUDAPEST AIRES - Eternity Tangos

Előadó:
Formátum: CD
Vonalkód: 5999886659028
Műfaj: Magyar
Stílus: Elektronikus, Argentin tangó
Korhatár:
Megjelenés: 2015.03.18
Kiadó: MG Records/Lgagarin
Lemezek száma: 1
Rendelhető: szállítás 2-30 nap

A pontos szállítási határidő miatt érdeklődjön kollégánknál!
E-mail: info@mgrecords.hu
Tel.: +36-20-971-5023.
Ár: 2 499 Ft (HUF)
Az Ön ára: Akció 2 249 Ft (HUF)
:
Számlista:

Budapest Aires – Eternity Tango

A Budapest Aires az argentin tangó és az elektronikus zene találkozása Budapesten. Első albumukat, melynek címe Eternity Tango, a Launching Gagarin Records & Management gondozásában jelentették meg. A modern, akusztikus hangszerekre épülő argentin tangó a Budapest Aires zenéjében olyan elektronikus zenei műfajokkal fúzionál, mint a hip-hop, ambient, dub, glitch, dubstep, megfűszerezve grandiózus szimfonikus hangzással és olyan igazi magyaros hangszerekkel, mint a cimbalom és a hegedű.

A zenekar két zeneszerzője, Kerek István (hegedű) és Lázár Tibor (elektronika). Kerek István egy évtizedig volt a Quartett Escualo és más tangózenekarok hegedűse, hangszerelője. Az elmúlt húsz évben számos színházi zenét írt, szimfonikus zenekarok koncertmestere és szólistája volt, dolgozott az Omegával és hangszerelt Miklósa Erikának is.

Lázár Tibort előbb a Zagar zenekar dobosaként ismerte meg a közönség, majd az Occam néven megjelent szólólemezével tette le névjegyét a nemzetközi elektronikus zenei porondon, hogy aztán Manoya Hundred Arms lemezének legyen a zenei producere, megkapva érte a 2013-as év Legjobb Alternatív lemezének járó Fonogram-díjat. A hangszeresek közül Agnecz Katalin (harmonika) aktív részese a hazai tangó közegnek, Kovács Bálint a dél-amerikai akusztikus gitárzene avatott mestere (játszott a kubai Caribeat és játszik a marokkói Chalaban zenekarokban, készülőben van szólólemeze spanyol közreműködőkkel). A hangszeresek és az elektronika közötti összekötő kapocs a scratch mester DJ Bootsie, a Gombold Újra sorozat DJ-je, zeneszerzője, a Zagar zenekar oszlopos tagja, akinek első zenekara, Az Árral Szemben, illetve szólólemezei is a magyar hip-hop elvitathatatlan alapkövei.


Room 101    6:15
Eternity Tango    7:03
Pimasz Milonga    5:15
Ady et la Mélancholie    5:49
El Rapido    4:52
El Instante    6:51
Sensual    7:32
Ballade für Eszter    5:45
Room 101 (radio edit)    3:53

ÖSSZ    53:15